Kocaeli ile Kosova arasında dostluk köprüsü

Default post image
Yazı Özetini Göster

Kosova Dragash Belediye Başkanı Behxhet Xheladini başkanlığındaki heyet, Kocaeli’nin projelerini ve kent yaşamına yönelik çalışmalarını yakından tanıdı. 23-25 Ekim tarihleri arasında Kocaeli’de ağırlanan heyet, program kapsamında kentin sosyal yaşam ve turizm alanlarını ziyaret etti. Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen temaslarda ise kentin ekonomik yapısı ve sanayi gücüne ilişkin bilgiler paylaşıldı.

KOCAELİ İLE KOSOVA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ TEMASLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kosova Dragash Belediyesi’nden gelen heyeti üç gün boyunca ağırladı. Dragash Belediye Başkanı Behxhet Xheladini başkanlığındaki heyette; Belediye Meclisi Başkanı Resul Fetahu, Özel Kalem Müdürü Arijeta Skeraj, Maliye, Bütçe ve Ekonomik Kalkınma Müdürü Qamil Kolloni, Topluluklar Ofisi Başkanı Uzair Hamza, Sharri Dragash İşletme Birliği Başkanı Shpetim Kamberi ve Restelica Ortaöğretim Birinci Kademe Okulu Müdürü Bajram Hoxha yer aldı. Program kapsamında heyete Kocaeli’nin belediyecilik çalışmaları, sosyal yaşam alanları ve ekonomik yapısı tanıtıldı. Ziyaret, iki kent arasında karşılıklı tanışma ve kurumlar arası iletişim kurulmasına katkı sağladı.

ODALARDA İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELDİLER

Heyet, 23 Ekim’de Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odasını ziyaret etti. Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Dragash heyetini odalarında karşıladı.

Ziyaretlerde heyet, Kocaeli’nin sanayi ve ticaret hayatını temsil eden kurumlarla bir araya geldi. Belediye yönetimi ve ekonomik kalkınma alanlarında görev yapan heyet üyeleri için bu buluşmalar, kentin iş dünyasını ve kurumlar arası çalışma yapısını tanıma fırsatı sundu.

KOCAELİ’NİN DOĞA VE SOSYAL YAŞAM ALANLARINI GEZDİLER

Programın kent gezisi bölümünde Sekapark, Körfez Aqua ve Fuarpark Millet Bahçesi ziyaret edildi. Sekapark ve Millet Bahçesi’nde kente kazandırılan yeşil alanlar ile sosyal yaşam noktalarını inceleyen heyet, Körfez Aqua’da Kocaeli’nin turizm alanındaki yatırımlarını gördü.

İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ OLUŞTURULDU

Heyetin son gezisi ise Ormanya ile Kuzuyayla’ya teleferik yolculuğu oldu. Doğayla iç içe alanları ve kentin turizm rotalarını ziyaret eden konuklar, Kocaeli’nin sosyal yaşamdan doğa turizmine uzanan farklı yönlerini yerinde tanıdı. Üç günlük ziyaret programı, Kocaeli’nin yerel yönetim çalışmaları ve kent yatırımlarının Dragash heyetine aktarılmasını sağladı. Sosyal alanlardan sanayi ve ticaret odalarına uzanan ziyaretlerle iki kent arasında yeni temas ve iş birliği imkânlarının geliştirilmesine zemin hazırlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yazı Sayısı 13319

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar